ENTER YOUR KEYWORDS

‘Als die sand eens tussen jou tene gekom het, gaan jij altijd terugkom…’

Deze quote komt het boek ‘De zebra’s van Namibië’ van Ada Rosman-Kleinjan. Met Ada delen wij een liefde voor het continent Afrika. Hieronder vind je het begin van het eerste hoofdstuk uit haar boek.

 

Waar we niet willen wonen

‘Dus je woont in Dutchland,’ zegt de man met een lach op zijn gezicht. Zo heb ik Nederland nog nooit horen noemen, maar ik vind het een passende naam. Die houden we erin. Ik loop samen met gids-chauffeur Dean door Katutura en iedereen met wie we een praatje maken, wil graag weten waar ik vandaan kom.

Dean heeft me om klokslag tien uur opgehaald voor een excursie naar Katutura, de grote sloppenwijk van Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Katutura, dat zoveel betekent als ‘waar we niet willen wonen’, is de woonplaats van duizenden en duizenden mensen. ‘Toen ik ruim veertig jaar geleden vanuit Kaapstad hier kwam wonen, woonde hier niemand. Moet je nu eens kijken,’ zegt Dean, om zich heen kijkend.

Ik heb vaker een zogenaamde sloppenwijk bezocht. Een bezoek aan sloppenwijken zorgt meestal voor verwarring bij de bezoeker. Alles is anders dan je je van tevoren had voorgesteld…

NEXT POST