ENTER YOUR KEYWORDS

Wat doen we?

We zijn in Namibië als vrijwilligers aan het werk bij Beautiful Kidz, een stichting die hulp en onderwijs biedt in sloppenwijken. In een eigen community-centrum in de sloppenwijk “Katutura” van de hoofdstad Windhoek wordt sinds 2003 steun geboden aan kinderen in nood en hun families. In 2014 is de organisatie uitgebreid met een dagopvangcentrum in Ovitoto. Alcohol en drugs zorgen dagelijks voor veel problemen en verwaarlosing. De hulp die Beautiful Kidz biedt bestaat onder andere uit een kleuterschool, huiswerkbegeleiding, jeugdclubs en wijkwerk.

Lisanne focust zich op het curriculum voor de kleuterschool en de huiswerkklassen. Ook helpt zij zwangere dames door middel van de Young & Pregnant klassen. Jordi ondersteunt Anusa – een naaldwerkbedrijf – door te werken aan een duurzaam verdienmodel. Daarnaast zit Jordi in het leadershipteam voor de locatie in Katutura. Op deze manier kunnen wij zowel kinderen als volwassenen ondersteunen in een van de armste wijken van Namibië. Het is erg leuk om samen te werken met het lokale team!


Naast het werk voor Beautiful Kidz deelt Lisanne ook zwangerschapspakketten uit in samenwerking met Mommaluv. MommaLuv koppelt zwangere vrouwen in Nederland aan zwangere vrouwen in ontwikkelingslanden. Na de geboorte van het kindje hier ontvangen de ouders geen kraamcadeautjes, maar een donatie voor de moeder en baby daar. Zie mommaluv.nl voor meer informatie.

NEXT POST