ENTER YOUR KEYWORDS

Wat doen we?

We zijn Namibië als vrijwilligers aan het werk bij Beautiful Kidz, een stichting die hulp en onderwijs biedt in sloppenwijken. In een eigen community-centrum in de sloppenwijk “Katutura” van de hoofdstad Windhoek wordt sinds 2003 steun geboden aan kinderen in nood en hun families. In 2014 is de organisatie uitgebreid met een dagopvangcentrum in Ovitoto. Het gaat om steun aan kwetsbare kinderen die veelal het slachtoffer zijn geworden van de HIV/AIDS epidemie. De hulp die Beautiful Kidz biedt bestaat onder andere uit een kleuterschool, huiswerkbegeleiding, jeugdclubs en wijkwerk.

Lisanne focust zich op het curriculum voor de kleuterschool en de huiswerkklassen. Jordi ondersteunt Anusa – een kleermakersbedrijfje – door te werken aan een duurzaam verdienmodel. Op deze manier kunnen wij zowel kinderen als volwassenen ondersteunen in een van de armste wijken van Namibië. Het is erg leuk om samen te werken met het lokale team!


Naast het werk voor Beautiful Kidz is Lisanne ook gestart met het geven van lessen aan zwangere dames. Daarnaast deelt ze zwangerschapspakketten uit in samenwerking met Mommaluv. MommaLuv koppelt zwangere vrouwen in Nederland aan zwangere vrouwen in ontwikkelingslanden. Na de geboorte van het kindje hier ontvangen de ouders geen kraamcadeautjes, maar een donatie voor de moeder en baby daar. Zie mommaluv.nl voor meer informatie.

NEXT POST